modern vidéki nyaraló - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Balatonfűzfő
Legszebbvidéki épületek
Vidéki

Modern vidéki nyaraló

Ezt a nyaraló épület Balatonfűzfőre terveztük. A tervezési koncepció lényege egy földszintes, modern nyaralóépület medencével, melynek tájolásánál fontos szempont volt a balatoni panoráma. A modern tömegformálást a kötelezően alkalmazandó magastetős kialakítás tette érdekesebbé.

Építész tervezők:
Török Zoltán - okl. építész
Hazenauer Mercédesz - okl. építész

A szín és anyaghasználattal, a modern stílust jellemző vasbeton "gallérokkal" valamint a tetőforma hagyományostól kissé eltérő módon történő értelmezésével sikerült egy tájba illő, modern épületet terveznünk.
Funkció:

Az épület bejárata a déli oldalra került, de mivel a gépkocsik parkoltatása az északi oldalon, az épület mögött került kialakításra, így az előteret az északi oldalról is megnyitottuk. Az előtér így egy "nyaktagként" funkcionál, mely elválasztja a tőle balra található nappali, étkező, konyha tágas egybefüggő terét a jobbra található "intim zóna" tereitől. A nappali nagy üvegfelületeinek köszönhetően bentről is elénk tárul a csodálatos balatoni panoráma, illetve a nappali terasz és az ahhoz kapcsolódó medence.

További terveinkből...
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz