Mediterrán lakóépület - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Budapest - XII. ker

Mediterrán

Mediterrán lakóház

A koncepció lényege egy alagsor +földszint+emelet kialakítású mediterrán családi ház, melynél fontos szempont az épület telken való elhelyezése oly módon, hogy az a tájolás, illetve a szomszédos épületektől való intimitás a legkedvezőbb legyen. Az alsó szinten igény mutatkozott egy játszó szoba kialakítására, mely a lejtő felőli kerthez kapcsolódik.

Építész tervezők:
Török Zoltán - okl. építész
Titz Boglárka - okl. építész

Funkció:

Az épület funkciója lakóépület. A tervezett családi ház egy nyélen keresztül közelíthető meg gyalogosan és gépkocsival. A nyéltől közvetlenül jobbra fordulva terveztük a kétállásos gépkocsi tárolót az épülettel egy tömegben kialakítva, mely a telekhatártól a minimális 3,0 m oldalkerti távolságot betartva került elhelyezésre.

A garázs folytatásaként már a lakófunkciók következnek, elsőként a bejárati rész. Az előtérből jobbra fordulva közvetlenül átjárást biztosítottunk a garázsból, míg előre haladva a vendég Wc, mosdó kapott helyet. A bejárattól balra helyezkedik el a tágas nappali, illetve az étkező és konyha, melyeket az alsó és felső szintre felvezető lépcső szeparálja el egymástól.
 
A konyha és étkező úgy került kialakításra, hogy onnan a nappalihoz tartozó és a lenti szinten lévő játszó szoba kertje is szemmel tartható legyen. Az alsó szinten helyeztük el az épület kiszolgáló helyiségein kívül a dolgozókat, egy fürdőt, mosókonyhát, szaunát, illetve a már említett játszó szobát. Az emeletre 2 gyerekszobát, egy vendégszobát, egy szülői hálót, 2 db fürdőt és gardróbot terveztünk. A szülői hálóhoz egy terasz is kapcsolódik.

További terveinkből...
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz