Modern lakóépület a 3. kerületben - I. ház - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Budapest III. ker

Legszebb modern családi házak
Modern

Modern lakóház I.

A tervezési koncepció lényege egy modern lakóépület, melynél fontos szempont volt a szülői szekció elszeparálása a gyerekszobáktól.

Az épület panoráma felé történő tájolása szintén meghatározó eleme volt a tervezési koncepciónak.

Építész tervezők:
Török Zoltán - okl. építész
Bakos Dániel - okl. építész

Az épület külső megjelenésével kapcsolatosan kérés volt a mozgalmas tömegformálás, a lapos tetős kialakítás és az épület bejáratánál „nyaktag” kialakítása, mely tovább tagolja az épület tömeget.
Funkció:

 
Az épület előterétől jobbra található nappali, étkező, konyha tágas egybenyitott tér együttese, mely a déli oldal felé, a panoráma irányába tájolt. A nappalihoz csatlakozik egy tágas terasz, illetve annak folytatásaként egy medence is tervezésre került.

Az előtértől balra a fürdő, mosókonyha, vendég WC, dolgozó található, majd tovább haladva a hátsó kert irányába pár lépcsőfokkal feljebb található a kétállásos gépkocsi tároló és a gépészeti helyiség.

A bejárattól kicsit balra terveztük az emeletre felvezető lépcsőt. A felső szinten 2 gyerekszoba található fürdővel, illetve a Naszád utca felé tájoltan terveztük a szülői szekciót, mely háló, fürdő és gardrób egységeket foglal magába.

További terveinkből...
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz