Kortárs villa - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Legszebb modern családi házak
Modern

Kortárs villa

A tervezési program lényege egy mai kétszintes, minden igényt kielégítő kortárs villa, melynél fontos volt, hogy a modernség mellett az elegancia és az otthonosság is szerepet kapjon.
A végeredmény a képeken látható. Az épület fémlemezfedéssel borított tetőszerkezete, a homlokzaton megjelenő szürke és barna burkolatok, nagy üvegfelületek mind ezt a célt szolgálják.  

Építész tervezők:
Török Zoltán - okl. építész
Hazenauer Mercédesz -  okl. építész

Budapest - Rózsadomb

Funkció:

Az újonnan tervezett lakóépület földszint + emelet kialakítású. Az épület személy és gépkocsi bejáratát a Ny-i oldal felől terveztük.
Az előtérhez közvetlenül kapcsolódik egy vendég WC, egy kisebb gardrób, illetve a garázsba is innen létesítettünk közvetlen kapcsolatot.

 
Az előtérből egyenesen tovább haladva a nappali tágas tereibe érkezünk. A nappali a hátsó kert irányába tájolt, melyhez egy tágas terasz, illetve medence is tartozik. A konyha részben a hátsókert, részben az utca irányába tájoltan került kialakításra, mely a nappali zóna tereitől egy tolóajtóval leválasztható. A földszinten a nappaliból megközelíthetően egy vendégszobát is terveztünk saját zuhanyzós fürdővel.

 
A nappaliból induló 3 karú lépcsőn keresztül közelíthető meg az emeleti szint, ahol 3 hálószoba került kialakításra hozzájuk tartozó fürdővel és gardróbbal.
A garázs felett a háztartási/gépészeti helyiség, illetve a pihenő szoba kapott helyet, mely utóbbi szaunát, zuhanyzót foglal magába.

További terveinkből...
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz