Családi ház Budapest, Táborhegyen - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Budapest - III. kerület

Családi ház Táborhegyen

A sok kötöttség ellenére (beépítés mértéke, építmény magasság, terepviszonyok), mely nehezítette a tervezést, egy fiatalos 21. századi otthon született a "rajz asztalon". Az építtetői kérések között szerepelt a panorámás emeleti terasz, világos nappali, mozgalmas, fiatalos megjelenés és nem utolsó sorban a funkcionális kialakítás.

A tervezést nehezítette továbbá, hogy az utcafront magasabban helyezkedik el, ezért a gépkocsi tároló a kerítéssel egybeépítve került kialakításra.


Építész tervezők:

Török Zoltán - okl. építész
Bakos Dániel - építész

Fotógaléria az építkezésről
Funkció:

Az előkert tervezése külön feladatot jelentett, ahol a közlekedő útvonalakra, meglévő fenyőfa megtartására, valamint a terep támfalakkal való megtámasztására kellett esztétikus, jó megoldásokat találni.

Az épület bejárata DK-i tájolású. A földszinten az előtérből balra, az utca irányában helyezkedik el a nappali, étkező, konyha, míg jobbra, a hátsó kert irányában a szülői háló a hozzá tartozó gardróbbal és
fürdővel. A bejárattal szemben található a lépcső, melyen keresztül az alagsor és az emelet is megközelíthető.
Az emeleten 2 hálószoba és egy fürdőszoba található. Az alagsorban kaptak helyet a tároló, mosókonyha, gépészet, gardrób, kamra és egy iroda/vendégszoba, hozzá tartozó fürdővel.
Az alagsor a terepviszonyokat kihasználva a hátsó kert irányában felnyílik, közvetlen kapcsolatot alakítottunk ki a kert irányában.

További terveinkből...
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz