Ház építés, vagy vásárlás? - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Építész Infó > Nagy kérdések...

Építsünk, vagy vásároljunk?

Mindkettő alternatíva szóba jöhet, egyik sem elvetendő. A kérdés az, hogy mit szeretnénk, mennyiből, és a környéken ahol mindezt megvalósítanánk milyen az ingatlan piac. 


Milyen építési telket, vagy meglévő családi házat tudunk vásárolni, mennyibe fog ez nekünk kerülni

A telek vásárlással, új családi ház tervezéssel, építéssel kapcsolatosan már foglalkoztunk előző cikkeinkben, ahol végigtárgyaltuk mire kell és érdemes figyelni, milyen szempontok a mérvadóak.
Foglalkozzunk most inkább a meglévő lakó ingatlanokkal!


Ha úgy döntünk, hogy meglévő családi házat vásárolunk, akkor az alábbi lehetőségek közül választhatunk.

Lehetőségek:

  • beköltözünk egy tisztasági festést követően

  • kisebb átalakításokat követően vesszük birtokba az ingatlant

  • az épület teljes belső átalakítása mellett döntünk, esetleg építész, belsőépítész bevonásával

  • az épület teljes belső és külső átalakítását tervezzük, építész tervező bevonásával (az épület teljes szerkezetét érintő változtatások)

  • az épület rossz állapota esetén a bontás is szóba jöhet (az ingatlan vétele a telek megvásárlására irányul, nem pedig a rajta lévő rossz állapotban lévő épületre)

Mennyibe is kerül mindez?

Azt mindenképp el kell mondanunk, hogy a listában felülről lefelé haladva egyre mélyebben kell a pénztárcánkba nyúlnunk. Egyre jobban át kell gondolnunk, hogy mennyit ér meg számunkra az adott ingatlan, az esetleges vétel áron felüli anyagi ráfordításokat is szem előtt tartva.


Ha egy kicsit jobban körbenézünk az ingatlan piacon, lehet, hogy kedvezőbb kialakítású, jobb állapotban lévő, szebb környéken található családi házat is találunk, mely közelebb áll elképzeléseinkhez, kevesebb átalakítással jár és nem utolsó szempontban kevesebbe is fog kerülni.

Tehát azt javaslom, hogy ha használt ingatlan vásárlása mellett döntünk, akkor szemrevételezéskor mindenképp figyeljünk az alábbiakra. 

 VISSZA

Hasonló témájú cikkek

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz