Miért kell építész egy családi ház tervezéshez? - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Építész Infó > Építész szerepe

Miért kell építész egy családi ház tervezéshez?


Miért van szükségünk építészre?

tervrajz

Tesszük fel magunknak ezt a kérdést, hisz "kockás papíron" én is tudok alaprajzot rajzolni, a többit meg majd a kőművessel közben kitaláljuk...


Azt leszámítva, hogy  ezt nem tehetjük, mivel általában valamilyen (építési, bejelentési) engedélyt mindenképp kérnünk kellaz építkezés megkezdése előtt,  fontos érv még az építész tervező szükségessége mellett egész egyszerűen az, hogy neki ez a hivatása,  jobban ért hozzá.

Kivételek az építési engedély nélkül és bontási engedély nélkül végezhető tevékenységekre.

Míg mi magunk általában egyszer építkezünk, egyszer van rá alkalmunk, hogy tervezgessük , megálmodjuk otthonunkat, addig egy építész napi tevékenységei közé tartozik a családi ház tervezés, vagy más épületek tervezése.


Az építész nekünk dolgozik

Nekünk készíti el családi házunk tervrajzait és a látványterveket, a mi útmutatásaink szerint, az ő szakmai tudását, és kreativitását felhasználva, hogy mindannyiunk közös örömére megszülessen az otthonunk.

TEKINTSE MEG REFERENCIÁINKAT!

Tehát szedjük össze gondolatainkat, vessük papírra elképzeléseinket, írjuk össze általunk fontosnak tartott szempontokat, melyet osszunk meg az általunk választott építész tervezővel, majd hagyjuk, hogy az átadott útmutatások alapján elkezdje tovább álmodni  otthonunkat.

Egy jó építész véleményem szerint abban is megmutatkozik, hogy a tervezés folyamán folyamatos kapcsolatot tart ügyfeleivel, figyel a visszajelzésekre, figyelembe veszi a megrendelői véleményeket döntéseket, nem csupán az önmegvalósításra törekszik. 
Viszont a kölcsönös bizalom elengedhetetlen építtető és építész között. Az építészeti tervezés folyamán ahogy tervezőnk figyel ránk, úgy mi is fogadjuk meg tanácsait, javaslatait, mert százezreket, milliókat takaríthatunk meg úgy, hogy nem kötöttünk semmilyen kompromisszumot, csupán ésszerűen, építészünkre hallgatva döntöttünk.

 VISSZA

Hasonló témájú cikkek

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz