Építész tervező kiválasztása - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Építész Infó > Építész szerepe

Az építészek sem egyformák

Egy ember életében általában egyszer építkezik, tehát érdemes odafigyelni a részletekre, körültekintően kiválasztani az építészt, aki akár hogy is nézzük befolyással van a jövőnkre.

Családi házat tervezni minden építész tud, csak nem mindegy, hogy a végeredmény milyen kihatással lesz életünkre.

Kinek is tervez az építész?

A tetszetős tervek sokszor nem az új otthonra vágyó családnak készülnek, hanem magának az építésznek, aki nem törődve a család tagok szokásaival, életritmusával, vágyaival, saját egóját  valósítja meg, magának tervez.


Pontosítsuk a tervezési feladatot!

Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy ne bízzunk meg a tervezőben, csak még az első beszélgetés alkalmával pontosítsuk mekkora, milyen stílusú családi házat tervezzen nekünk az építész., milyen kivitelezési költségekre számíthatunk.Azt követően, hogy jeleztük az építésznek, hogy mekkora, milyen stílusú családi házat szeretnénk terveztetni velei és minderre mennyi pénz áll rendelkezésünkre,  beszéljünk az otthonunkkal kapcsolatos elképzeléseinkről.

Az építész tervezővel közösen írjuk össze a tervezési programot, melyben leírhatunk minden olyan elképzelést, igényt,  melyet az új otthonunkkal kapcsolatosan elvárunk. 

Mi kerüljön a tervezési programba?

Írjuk le pl. a tervezési programban, hogy hány hálószobát,  mekkora nappalit szeretnénk, szükségünk van-e háztartási helyiségre, kamrára házimozi szobára, garázst tervezünk-e, ha igen hány állásos legyen a gépkocsi tároló. Ezen kívül még más és más dolog lehet, ami nekünk fontos, ezért ne legyünk restek minden információt az építész tudtára adni és számon kérni tőle, ha ezek közül bármit is figyelmen kívül hagy.

Hallgassuk meg a tanácsokat, javaslatokat!

Ezeken felül természetesen az építész javaslatait, ötleteit hallgassuk meg, mert sokszor előfordul, hogy amit laikusként jónak gondolunk, láttunk valamit egy újságban, az nem biztos, hogy a mi esetünkben is jól működik, ugyan azt a hatást érjük el vele,

Egy jó építész meghallgatja az építtető igényeit, kéréseit,  de semmi kép nem másol szolgamódon "kockás papírról", hanem a tervezői programban leírtakat szem előtt tartva, hozzáadva mérnöki tudását, kreativitását tervezi meg az épületet.

 VISSZA

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz