mediterrán családi ház - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Érd
Mediterrán

Mediterrán villa

A tervezési koncepció lényege egy pince + földszintes kialakítású mediterrán lakóház Érd szélén, mely a tágas belső udvar irányában nyílik fel. Az utcai homlokzata kissé zártabb, visszafogottab, míg a kíváncsi szemek elől elzárt intimebb belső udvari tömegek tagoltabbak.  
Az újonnan tervezett kerti pihenő és a szép kert tovább színesítik a szabadtérben való tartózkodást.


Építész tervezők:

Török Zoltán - okl. építész
Hazenauer Mercédesz - okl. építész

Funkció:

Az épület bejárata az utca felőli, keleti homlokzaton található. A földszinten az előtérből balra fordulva az étkező-konyha-nappali együttesébe érkezünk. A nappali feletti nyitott fedélszék, valamint a tetőtéri ablakokon át beáramló fény tovább tágítva a teret. 
A déli oldalon találhatóak a gyerekszobák, hozzájuk tartozó fürdővel, míg a szülői háló, gardrób és fürdő blokk az épület ÉNy-i szárnyában kapott helyet. A földszinten található még egy dolgozó is, mely a bejárattól közvetlenül jobbra helyezkedik el.
A terep lejtéséből adódóan a pinceszint a déli oldalon már teljesen előtűnik földből. Ezen a szinten kapott helyet a kétállásos garázs, gépészeti helyiség, és tárolók. A pinceszintről belső lépcsőn keresztül is feljuthatunk a lakószintre.

További terveinkből...
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz