Generál kivitelezés árak - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Építész Infó > Tervezés - Építés

Egy A+ energiaosztályú lakóépület műszaki tartalma:

Alapozás

Felmenő falszerkezetek alapozása statikus tervszerinti keresztmetszetű vasalt sávalapokkal készül, melyek kibetonozása csömöszölt betonnal történik. Sávalap mérete 60cm x 50-es 60-as, lábazat 1 sor vasalt zsalukő.

Lábazat
Tartószerkezeti mérnök által tervezett keresztmetszetű, vasalt zsalukő lábazat készül az épület teljes lábazati síkjában. A lábazatok között a lejtős terepviszonyok miatt földvisszatöltés, illetve ennek tömörítését követően 20 mc vtg-ban kőzúzalék feltöltés készül.

KATTINTSON A LINKRE, HOGY ÖN MÁR NE ESSEN EZEKBE A HIBÁKBA!
További terveinkből...

Szigetelés
2 réteg modifikált bitumenes hegesztett vastaglemez talajnedvesség elleni szigetelés készül az épület teljes szigetelési alapsíkjában. A vízszigetelés a fal külső síkján a járdaszinttől min. 30 cm magasságig felhajtásra kerül a csapóeső káros hatásainak elkerülése végett. 
A vizes helyiségekben kenhető használati víz elleni szigetelés készül. A padlókon és fal mentén 30 cm magasságig felkenve, fürdő kád felett 60 cm magasságig felkenve, zuhany fülke körül 180 cm magasságig szigetelve.


Teherhordó és térelhatároló falazatok
Porotherm, Mátratherm  vagy vele egyenértékű nútféderes tégla (külső falak 30-as, a belső teherhordó falak 25 cm-es vastagságban), habarcsba rakva.

Födémek
Monolit vasbeton födémek, a statikai kiviteli tervek szerinti vastagságban, illetve vasalással. A felső záró födém ettől eltérő kivitelben is készülhet, pl fa, illetve E gerendás födém. Ennek pontos meghatározása a kiviteli tervekben kerül sor, statikai méretezéssel kiegészítve.

Lépcső szerkezete
monolit vb szerkezet. A pincéből földszintre érkező lépcső burkolata csúszásmentes kerámia burkolat, az előszoba, illetve a nappali burkolatával azonos termékcsaládból választva. A burkolatokat 2500 Ft + Áfa értékben tartalmazza az árajánlat.

Belső térelválasztó falak
10x24x40 cm-es válaszfallapokból falazott szerkezet, a tetőszerkezetig, vagy zárófödémig falazva, kiékelve.

Koszorúk, kiváltók
Az épületet a vasbeton koszorúk merevítik 25/30 cm, illetve 30/30 cm keresztmetszettel.
A nyílások fölötti áthidalások monolit vasbeton gerenda áthidalókkal valamint Porotherm vagy vele egyenértékű áthidaló gerendákkal készülnek. - Kivitelezésük statikai terv alapján készül.

Tetőszerkezet
Hagyományos fa fedélszék 20-45° -os tetőhajlásszöggel, vagy lapostető.
A fedélszék az MSZ 15021/1-86 és az MSZ 15021/2-86 előírásai szerint kell méretezni, ill. megépíteni. A faanyagot a beépítés előtt megfelelő tűz és biológiai védelemmel kell ellátni. /tűz, rovar ás gomba elleni védelem/  A tetőszerkezet a külső homlokzati síktól 90-100 cm-s túlnyúlással készül. A túlnyúlő tetőszerkezet alsó síkja lambéria burkolattal lesz ellátva.

Héjazat 
Cserépfedés - piros, barna vagy barnásvörös színben. A tetőfedés tartalmazza az összes szükséges kiegészítőt, mint pl. hófogó, tetőjárda, tetőkibúvó, ereszcsatorna és lefolyók a szükséges mennyiségben.

Bádogos szerkezetek
Az ereszcsatornák, lefolyók, kémény szegély, vápa bádogozások festett alumínium lemezből készülnek a választott alapszínben. (Metallnova termékek)

Belső burkolatok, felületképzések
Oldalfalak, simított vakolattal készülnek, festett (választott színre).  

Aljzatbetonok
C 12 minőségben, simítva, burkolatnak megfelelő kialakítással, 6-7 cm-es vastagságban.

Belső padlóburkolatok
A helyiségek burkolatai az előtérben, konyhában, étkezőben, vizes helyiségekben kerámia illetve greslap burkolattal készülnek. A nappaliban, szobákban, gardróbban laminált parketta burkolatok lesznek beépítve. Hidegburkolatok és laminált parketta burkolatok nm ára 3000 Ft nettó!

Nyílászárók

Egyedi gyártású, 5 légkamrás műanyag, vagy fa nyílászárók, 3 rétegű üvegezéssel, a terveknek megfelelő méretben. Ablakok üvegezésének hőátadási tényezője 0,7 W/m2K.

A belső ajtók MDF lapú, utólag szerelhető tokkal készülnek 30 ezer Ft /db áron (belső ajtók típus a változtatható a különbözet elszámolandó).

A kétállásos gépkocsitároló bejárataként 400x240 cm méretű szekcionált távirányítású garázskapu készül, fehér színben. (más szín választása esetén felár számítandó fel)

Festés-mázolás
Két réteg diszperziós festés (pl. Polifarbe).  

Hőszigetelések
Koszorúk, kiváltók előtt 5 cm hőszigetelő lemezt alkalmazunk.
A zárófödém 2x15 cm szálas hőszigeteléssel lesz szigetelve, a pince padló, illetve a talajon fekvő padlószerkezetek 10 cm, az emeletközi szerkezetek 5 cm lépésálló hőszigeteléssel szigeteltek.
A pince feletti födém alsó síkja 12 cm vtg-ban kerül szigetelésre.
Homlokzat 15 cm-es dryvit (Austrotherm homlokzati és lábazati hőszigetelés) hőszigetelő rendszerrel  készül.

Homlokzati felületképzés
A dryvit rendszer felületképzéseként vékonyvakolat alapozó és törtfehér (vagy ehez hasonló) színű színezés készül az építési engedélyezési terveknek megfelelően. A lábazat műgyantás lábazatvakolat színezést kap. (terveknek megfelelően) A homlokzaton ezektől eltérő anyaghasználat esetén a kivitelező az adott felületre felárat számít fel, az választott homlokzatképzés típusától függően.

Külső burkolatok, járdák
A külső terasz burkolatok fagyálló greslap burkolattal készülnek. Burkolatok nm ára 3000 Ft nettó! A teraszok mellvédfalai, valamint a külső ablakpárkányok 3 cm vtg-ú műkővel fedettek.
A garázsbejáró viacolor térburkolattal készül az engedélyezési terveknek megfelelően.

Megvilágítás
Lámpatestek nem tartoznak az ajánlatba, csupán a csatlakozás lehetősége kerül kiépítésre.

Villanyszerelés
A villanyszerelés a szükséges kapcsolók, konektork, lámpatestek helyeinek kialakítását, villanyóra szekrény elhelyezését, bekötését tartalmazza.
A kapcsolók, konektorok Prodax classic, vagy Legrand valena típusúak.
A  riasztó, kaputelefon, kamera rendszer kialakítását, valamint a villámvédelem kiépítését az alap vállalási m2-ár nem tartalmazza. Ezek vállalása az árajánlatban külön tételként kerül feltüntetésre.

Gépészet
A vízvezeték, csatorna kialakítása az engedélyezési tervek szerinti kialakításban készülnek.
A vizes helyiségekbe beépítendő szaniterek Alföldi típusúak.

Fűtési rendszerként 160 l-es készenléti melegvíz tartály, kondenzációs fűtőkészülék kerül beépítésre. időjárás követő szabályozóval. A hőleadást a  padlófűtés, illetve a  kiegészítő falfűtés biztosítja gépész tervek szerinti méretezés szerint.

Hőszivattyú telepítésére is van lehetőség, referenciákkal tudunk szolgálni levegős és talajkollektoros rendszer kivitelezéséről!


Ha elégedett az alábbi műszaki tartalommal, akkor keresse fel az  alábbi weboldalt, ahol további információt, árkalkulátort, valamint referenciákat talál.

www.bartokhaz.hu


  VISSZA

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz