kerítés tervek készítése - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Kerítés terv készítése

Kerítés tervet már a legtöbb esetben nem kell készíttetni, de még előfordulhat, hogy egyes helyeken az építési szabályzat előírja, kötelezővé teszi a tervek benyújtását.

Abban az esetben ha nincs még kerítésünk az utcafronton, vagy rossz állapotban van és új vagy meglévő családi házunk terveztetésére már amúgy is költünk, akkor érdemes az építésszel kerítés tervet is készíttetni.
A kerítésnek azon felül, hogy az utca front felől lezárja a telkünket, más funkciókat is szolgál. A kerítés például nagyban hozzájárul a családi házunk külső megjelenéséhez. A jó kerítés nem túl hívalkodó,  stílusában az épülethez idomul. A kerítés a családi ház előtere, szó szerint is a kapuja, melyen keresztül első benyomásunkat megszerezzük.

Egy kerítés emelheti és csökkentheti is ingatlanunk megítélését, ami egy későbbi eladás kapcsán fontos tényező lehet.

Az esztétikai dolgokon túl funkcionális feladatokat is ellát ez az építmény. A kiskaput érdemes előtetővel ellátni, hogy ha esik az eső akkor ne ázzunk el míg megtaláljuk a kulcsot, vagy a hozzánk érkező vendéget védjük az esőtől, míg beengedjük.

A bejárat mellett helyet adhatunk a postaládának, a gáz és villanyóra szekrénynek is, melyek megkönnyítik a azok leolvasását is a szolgáltató emberei számára.

A kerítéssel egybeépítve célszerű elhelyezni a fedett kukatárolót is, így  könnyedén kitehetjük kapun kívülre a szemetet, nem kell nagy utakat megtennünk.

Ha építkezés előtt áll és még nincs tervezője, hívjon minket bizalommal!


A Kameleon Bt. weboldalán egyedi megoldású fa kerítésekre találhatók szép példák.


 VISSZA

További terveinkből...
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz