Lakás belsőépítészeti tervezése - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Építész Infó > Nagy kérdések...

Rossz lakása elosztása? Van megoldás!

Sokszor találkozom munkám során olyan helyzetekkel, hogy valaki vásárol egy használt ingatlant, legyen az társasházi lakás, vagy családi ház és csak azt követően szembesül vele, hogy igazából nem tudja úgy használni, ahogyan azt ő szeretné. Szűkös előtér, elaprózott helyiségek, nem megfelelő méretű helyiségek, stb.

Szűkös előtér

Gondolok most itt például arra, hogy amint belépünk az előtérbe, az túl szűkös, nem lehet kényelmesen levenni a kabátot, mert a mögöttünk lévő már nem tud belépni a házba, ezért beljebb kell mennünk, de már a konyhában találjuk magunkat.

Elaprózott helyiségek

Csak hogy ne egy példánál maradjunk, itt van egy másik:
A viszonylag össz. alapterület alapján tágas, lakás, családi otthon szűkösnek tűnik, a sok elaprózott helyiségtől, félszobák sokaságától. Ilyenkor tudatosul bennünk az , hogy lehet jobb lenne a használhatatlan „félszoba”, vagy annál is kisebb szobának mondott helyiség helyett inkább 2, ami viszont már használható.

Egybe nyíló hálószobák

Másik ami még probléma szokott lenni, hogy a helyiségek egymásból nyíló ajtókon keresztül közelíthetőek meg. Ez talán a vásárláskor fel sem tűnik mindenkinek, de amint birtokba vesszük az ingatlant , terhesnek tűnik a legközelebbi családtag is akár, mikor hajnalban a hálónkon keresztül közelíti meg a mosdót.

Ez a 3 kiragadott példa csak pár eset azok közül, melyek elronthatják az újonnan vásárolt otthon örömét.
Nem minden esetben feltétlenül a rossz kialakítás miatt érezzük ezt úgy, hogy jó-jó, de nem az igazi.
Van, hogy csak más az életvitelünk, mások a szokásaink mint az előző lakás tulajdonosnak.

Megoldás!

Még az áhított „új” családi ház, vagy lakás vásárlása előtt végiggondoljuk mik azok a dolgok, amik fontosak számunkra és úgy keresgélünk az ingatlan piacon, hogy ezeket szem előtt tartva csak olyan házat vásárolunk ami teljes mértékben megfelel igényeinknek. Főleg abban az esetben, ha szépen felújított, nem olcsó ingatlanról beszélünk.

- Ha tudatában vagyunk saját elképzeléseink egyediségének, illetve készek vagyunk lelakott, lepukkant ingatlanban is gondolkodni, akkor keresgéljünk nyugodtan ilyen házat, lakást, mivel ezeknek megvan az a nagy előnye, hogy jóval olcsóbbak lehetnek, másrészt nyugodt szívvel bontunk falakat, sőt saját ízlésünk szerint alakíthatjuk ki az otthonunkat.

Egy ilyen átalakításnál is jól jöhet egy építész, belsőépítész segítsége, aki elképzeléseinket szem előtt tartva megtervezi otthonunkat. 


Az építész ebben az esetben is ötletekkel, tanácsokkal látja el a megbízóját, látvány tervekkel segíti a döntésben, hogy pl. hogy fog mutatni egy nappali tv fala zöld színben, vagy mennyire mutat jól a kiválasztott burkolat a fürdőszobában.
Ezért, ha úgy gondoljuk, hogy segítségre van szükségünk, a lehető legjobbat szeretnénk kihozni a megvásárolt lakásból, akkor hívjanak egy építészt.

 VISSZA

Hasonló témájú cikkek

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz