Mediterrán családi otthon - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Budapest - Budafok
Mediterrán

Mediterrán családi ház

A koncepció lényege a meglévő épület elbontását követően egy olyan  családi otthon kialakítása volt, melynél a  nappali elkülönül a konyha-étkező terétől, külön életteret alkotva. A másik építtetői kérés a kertkapcsolat biztosítása a nappaliból és az étkező konyhából.
A terasz felett pergola árnyékolást terveztünk a nyári meleg elleni védekezésként.


Építész tervező:
Török Zoltán - okl. építész

Funkció:

Az újonnan tervezett családi ház földszintes + emelet kialakítású. A bejárat a délkeleti oldalra került, mely felett a vb lemez túlnyújtásával képeztünk előtetőt.
A bejáraton keresztül a szélfogó-előtérbe érkezünk, ahonnan továbbhaladva egy központi közlekedő térbe jutunk, ahol helyet kapott egy kényelmes „L” alakú emeletre felvezető lépcső is.

A közlekedőből balra fordulva található a világos nappali, mely magába foglal egy kis dolgozó sarkot is.  A közlekedőtől jobbra az ÉK-i oldalon foglal helyet egy tágas gardrób, valamint a fürdő. A hátsókert felől, az ÉNy-i frontot található a tágas konyha-étkező, mely külön kertkapcsolattal rendelkezik. A lakóépülettel egybe építve terveztünk egy két állásos garázst, melyet egy közlekedő előtéren keresztül közelíthetünk meg a ház központi közlekedőjéből.

Az emeleten 2 hálószoba található, hozzájuk tartozó fürdővel, valamint egy tároló és egy padlástér.


További terveinkből...
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz