minimál ház nagykovácsiban - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Nagykovácsi
Legszebb modern családi házak
Modern

Minimál stílusban

Egy modern, lapostetős épület tervezése kaptunk megbízást. Építtetői igényként jelentkezett a nappali utcafront felé való tájolása a panoráma érdekében, míg az emeleti szülői hálónál a közvetlen kertkapcsolat kialakítása volt kérés.
Az épület külső megjelenésére a táblás HPL burkolat és a fehér homlokzat vakolat jellemző.


Építész tervezők:

Török Zoltán - okl. építész
Hazenauer Mercédesz - okl. építész

Funkció:

Az újonnan tervezett modern lakóépület az utcafronttól hátrébb kerül elhelyezésre, a szomszédos épületek előkerti kialakításához igazodva, illetve a terep emelkedését kihasználva minél jobb panorámát biztosítva a nappali számára.
A 3 szintes épület pince, földszint és emelet kialakítású, melynél az emelet a terepadottságokból kifolyólag a hátsó kert felől már kertkapcsolattal is rendelkezik. 

A modern lapostetős épület főbejárata a K-i oldalra került, melyet az épület mellett futó külső lépcsőn keresztül közelíthetünk meg. Az előtérből jobbra fordulva a tágas nappali, étkező, konyha közös terébe érkezünk, melyhez az utca iránya egy tágas panorámás teraszt is terveztünk. Az előtértől balra a kiegészítő funkciók, mint pl. a wc, háztartási helyiség találhatóak, de itt kapott helyet egy kisebb wellness helyiség is, infra szaunával jakuzzival, zuhanyzóval felszerelve. 

Az előtérrel szemben található a lépcső, mely kapcsolatot létesít a pince és emeleti szintekkel.
Az emeleten 4 hálószoba, 2 fürdő, 2 gardrób kapott helyet. Az utcafront felé tájolt 2 szoba panorámás erkéllyel, míg a hátsókert felé tájolt szülői háló kertkapcsolattal rendelkezik.
A pinceszinten található a 2 állásos gépkocsi tároló, gépészeti helyiség, tárolók, illetve egy dolgozó.

További terveinkből...
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz