Kertvárosi családi ház Pécelen - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Pécel

Legszebb kertvárosi családi házak
Kertvárosi

Korunk kertvárosi otthona

A koncepció lényege egy földszint + részben galériás magas tetős épület, melynél fontos szempont a külső kertvárosias, de egyben mai, modernebb formavilág. Az épületek külső falai törtfehér színű vakolt felületek, helyenként homlokzati faburkolattal kiegészítve.  A tető antracitszínű sík cserépfedéssel készül.

Építész tervező:
Török Zoltán - okl. építész
Hazenauer Mercédesz - okl. építész
Funkció:

Az újonnan tervezett lakóépület földszint + galéria kialakítású. Az épület személy bejáratát a D-i oldalról, az utca felől terveztük.
Az előtérhez közvetlenül kapcsolódik egy vendég WC, illetve a kétállásos gépkocsi tároló, mely a háztartási/gépészeti helyiség felől is megközelíthető.
Az előtérből egyenesen tovább haladva a nappali-étkező tereibe érkezünk. A nappali-étkező az oldalkert és hátsó kert irányába tájolt, melyhez egy kisebb fedett és egy tágas nyitott terasz is tartozik. A konyha a nappalihoz a D-i irányban kapcsolódik, kissé elszeparáltan, az utca irányába tájoltan.
A hálók, illetve a hozzájuk tartozó fürdő és gardrób helyiségek a telek hátsókert irányában folytatódnak, K-i irányban tájoltan. A gyerekszoba az élettér növelése céljából galériásan került kialakításra.

További terveinkből...
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz