XVI. kerület - családi ház - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Budapest - XVI. kerület

Háromszintes kertvárosi lakóház

A külső megjelenés tekintetében a mediterrán és a modern építészeti jegyek jellemzik az épületet. Az utca irányában a még kétszintes épülettömeg a hátsó kert felé haladva egyszintesre vált, oldva a robosztus tömeget, illetve segítve az építménymagassági korlátok betartását. A tető hajlásszöge, a homlokzaton megjelenő kőburkolat mellett megjelennek modern formai elemek is, melyek így együttesen alkotnak egészet.


Építész tervező:

Török Zoltán - okl. építész


Funkció:

A bejárat az ÉNy-i oldalra került, melyen keresztül egy tágas előtérbe jutunk. Az előtérből közvetlenül nyílik egy iroda helyiség is, mely a lakótér többi funkciójától jól elszeparált.
A földszinten a bejárattól balra, az utca felé tájolva 2 hálószoba, fürdő található, míg jobbra fordulva a nappali, étkező, konyha tereibe érkezünk. A földszinten kapott helyet még a háztartási és a gépészeti helyiség.

Az emeletre szerveződtek a további hálószobák, és a hozzájuk tartozó fürdő. Az emeleti teraszra való kijutás az emeleti közös közlekedőn keresztül valósul meg.

A gépkocsi tárolására egy meglévő különálló melléképület szolgál, mely az új családi ház stílusában került áttervezésre.

Fotógaléria az építkezésről
Földszinti alaprajz
Földszinti alaprajz
Kattintson a képre!
Emeleti alaprajz
Földszinti alaprajz
Kattintson a képre!
További terveinkből...
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz