Aszimmetrikus nyeregtetős családi ház Veresegyházán - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Veresegyház

Legszebb kertvárosi családi házak
Kertvárosi

Galériás nappalival

A koncepció lényege egy pince + földszint + galériás, magas tetős lakóépület, melynél fontos szempont volt a belső terek minél jobban történő kihasználása, illetve a környezettel való harmonizálás.
Az épületek külső falai tört fehér, és mogyoró színű vakolt felületek, illetve helyenként ragasztott kőburkolat készül.

Építész tervezők:
Török Zoltán - okl. építész
Zámbó Emese - okl. építész

Funkció:

 
Az újonnan tervezett lakóépület pince + földszint + galéria kialakítású. Az épület személy bejáratát az utca felől terveztük. Az előtérbe lépve szemben található a vendég wc-mosdó, míg egyenesen továbbhaladva az intim zóna tereinek közlekedőjébe érkezünk.
A közlekedőből nyílik 2 háló, fürdő és a háztartási helyiség. A hálók DNy felé tájoltak, melyekhez egy terasz is kapcsolódik. A terasz alatt az építtetők kérésére egy kívülről megközelíthető kisebb tárolót terveztünk.
 
Az előtérből jobbra fordulva a nappali-étkező tágas terébe érkezünk, a kert felé nyitott terasz kapcsolattal. Ebből a térből nyílik a konyha, illetve a kamra, melyhez egy fedett terasz is tartozik.
 
A háztartási helyiség szintén közvetlen kapcsolattal rendelkezik a fedett terasz irányába, helyet biztosítva a kinti teregetés számára. A nappaliból lépcső vezet fel a galériára, ahol olvasó / pihenő sarkot alakítottunk ki.

További terveinkből...
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz