modern lakóépület Zuglóban - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Budapest - Zugló
Legszebb modern családi házak
Modern

Minimál stílusú
családi ház

A tervezési koncepció lényege egy meglévő 4 szintes (pince, földszint, tetőtér 1 + tetőtér 2) lakóépület átépítése és bővítése oly módon,
hogy az mind stílusában, alaprajzi elrendezésében és energetikai mutatóiban is megfeleljen a mai kor, illetve az építtető elvárásainak.Építész tervezők:

Török Zoltán - okl. építész
Bakos Dániel - okl. építész

Funkció:

A jelenlegi kertvárosi, elmúlt korok hangulatát idéző épületet, mind külső megjelenését, mind alaprajzát tekintve a tervezés folyamán teljesen újragondoltuk. Az épület teljesen átalakult, új, modern megjelenést kapott.
Az épület bejárata az utcai homlokzatra, az Északkeleti oldalra került. A földszinten az előtértől balra található egy vendégszoba, míg jobbra egy dolgozó. Az előtérből tovább haladva a hátsó kert irányába tájolt nappali-étkező található, melyhez elszeparáltan csatlakozik a konyha. A földszinten a mellék utca irányában az Északnyugati oldalra került a fürdő-háztartási helyiség.
Az épület közepén, helyezkedik el a lépcsőház, mely összeköttetést biztosít a pince szintre tervezett kétállásos garázzsal és az emelettel, ahol az „intim zóna" terei kaptak helyet. Az emeletre 4 db hálót, 2 db gardróbot, valamint 2 db fürdőt terveztünk.

További terveinkből...
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz