Foghíjbeépítéses lakóház - Csigaterv Építész Stúdió Kft.

Tartalomhoz ugrás

Budapest - Zugló

Zártsorú beépítés

A koncepció lényege egy új, földszint + emeletes lakóépület, melynél fontos szempont volt a kis alapterület minél jobb kihasználása, a földszinti terek esetében a nappali, étkező, konyha egybenyitása.
A külsőt tekintve egy letisztult, mai, fiatalos megjelenés volt a feladat, mely a zártsorú beépítés kötöttségei miatt ezt inkább az anyaghasználattal és a színvilággal igyekeztünk elérni.

Építész tervező:
Török Zoltán - építész
Hazenauer Mercédesz - építész

CSIGATERV
Mert mindenkinek kell egy otthon!
Funkció:

 
Az újonnan tervezett lakóépület földszint + emelet kialakítású. Az épület bejáratát a DK-i utcafronti oldalra terveztük. Az előtértől balra található a háztartási helyiség, mely magába foglalja a vendég wc-t, és a mosdót.
 
Az előtérből egyenesen tovább haladva a konyha, közlekedő térbe érkezünk, melynek folytatásaként a hátsó kert felé tájolva a nappali és étkező következik. A nappali és étkező a hátsó kert irányában kertkapcsolattal rendelkezik, lehetőséget biztosítva a szabadtéri programokra.
 
A konyhához az utca felé tájoltan egy kamrát is terveztünk. Az emeletre vezető húzott fokú lépcső az épület központi részén, a tágas konyha előtti közlekedő térből indul. Az emeleten 3 db háló, fürdő és gardrób kapott helyet. A 2 gyerekszobához a hátsó kert irányában közös erkély tartozik.

További terveinkből...
Csigaterv Építész Stúdió Kft.
iroda: 1119 Budapest, Petzvál J. u. 44.
mobil: +36-70/770-6091
e-mail: csigaterv@gmail.com
Szolgáltatások:
lakóépületek tervezése és engedélyeztetése
családi házak, társasházak, villák, nyaralók, luxos otthonok
Mert Mindenkinek kell egy otthon!
Vissza a tartalomhoz