Családi ház bauhaus stílusban - Csigaterv Építész Stúdió Kft.

Tartalomhoz ugrás
Budapest - XVIII. kerület
Modern
A ház koronája

A  tervezési koncepció lényege egy modern családi otthon tervezése, melynek földszintjén a közösségi terek, míg az emeleten a háló funkciók, kaptak helyet. Fontos építtetői kérés volt a lapos tető, a fehér színű homlokzati kialakítás nagy üvegfelületekkel. Az épület a SZÉP HÁZAK magazinban is megjelent.

Építész tervezők:
Török Zoltán - okl. építész, vezető tervező
Hazenauer Mercédesz - okl. építész munkatárs

Generálkivitelezés:
Funkció:
Az újonnan tervezett családi ház földszint + 2 emelet kialakítású. A bejárat a DNY-i, utcafronti oldalra került, mely felett az emeleti szoba vb erkélylemezének túlnyújtásával képeztünk előtetőt.

A bejáraton keresztül az előtérbe érkezünk, ahonnan a gardrób, a vendég wc, a háztartási helyiség, a garázs nyílnak, illetve jobbra továbbhaladva a közösségi élet tereibe érkezünk, mint a tágas nappali, konyha-étkező.
A földszinti közlekedőből egy kétkarú lépcsőn keresztül jutunk fel az emeletre, ahol 4 hálószoba, fürdőszobák, gardrób, valamint a szobákhoz tartozó teraszok kaptak helyet. Az első emelet DNY-i szárnyában lévő hálószoba a hátsó kert felől is megközelíthető egy csigalépcsőn keresztül.

A 2. ütemben a csigalépcső felfelé történő továbbépítésével juthatunk majd fel a 2. emeleti szintre, ahol a dolgozó kerül kialakításra.  
A hátsókert felől elhelyezett csigalépcsőt az első ütemben egy nyitott lépcsőház öleli körül, mely a 2. ütememben a dolgozó elkészültét követően beüvegezésre kerül, így az épületen belül is megközelíthetővé válik.
További terveinkből...
Csigaterv Építész Stúdió Kft.
iroda: 1117 Budapest, Fehérvári út 44.
mobil: +36-70/770-6091
e-mail: csigaterv(kukac)gmail.com
Szolgáltatások:
lakóépületek tervezése és engedélyeztetése
családi házak, társasházak, villák, nyaralók, luxus otthonok
Mert Mindenkinek kell egy otthon!
Vissza a tartalomhoz