Mediterrán lakóépület - Csigaterv Építész Stúdió Kft.

Tartalomhoz ugrás

Budapest - XII. ker

Mediterrán
Mediterrán lakóház

A koncepció lényege egy háromszintes mediterrán családi ház, melynél fontos szempont volt az épület telken való elhelyezése oly módon, hogy az épület intimitása megmaradjon.
Az alsó szinten igény mutatkozott egy játszó szoba kialakítására, mely a lejtő felőli kerthez kapcsolódik.

Építész tervezők:
Török Zoltán - okl. építész, vezető tervező
Titz Boglárka - okl. építész munkatárs
Generálkivitelezés:
Funkció:

Az épület funkciója lakóépület. A tervezett családi ház egy nyélen keresztül közelíthető meg gyalogosan és gépkocsival. A nyéltől közvetlenül jobbra fordulva terveztük a kétállásos gépkocsi tárolót az épülettel egy tömegben kialakítva, mely a telekhatártól a minimális 3,0 m oldalkerti távolságot betartva került elhelyezésre.

A garázs folytatásaként már a lakófunkciók következnek, elsőként a bejárati rész. Az előtérből jobbra fordulva közvetlenül átjárást biztosítottunk a garázsból, míg előre haladva a vendég Wc, mosdó kapott helyet. A bejárattól balra helyezkedik el a tágas nappali, illetve az étkező és konyha, melyeket az alsó és felső szintre felvezető lépcső szeparálja el egymástól.
 
A konyha és étkező úgy került kialakításra, hogy onnan a nappalihoz tartozó és a lenti szinten lévő játszó szoba kertje is szemmel tartható legyen. Az alsó szinten helyeztük el az épület kiszolgáló helyiségein kívül a dolgozókat, egy fürdőt, mosókonyhát, szaunát, illetve a már említett játszó szobát. Az emeletre 2 gyerekszobát, egy vendégszobát, egy szülői hálót, 2 db fürdőt és gardróbot terveztünk. A szülői hálóhoz egy terasz is kapcsolódik.

További terveinkből...
Csigaterv Építész Stúdió Kft.
iroda: 1117 Budapest, Fehérvári út 44.
mobil: +36-70/770-6091
e-mail: csigaterv(kukac)gmail.com
Szolgáltatások:
lakóépületek tervezése és engedélyeztetése
családi házak, társasházak, villák, nyaralók, luxus otthonok
Mert Mindenkinek kell egy otthon!
Vissza a tartalomhoz