Egy építész tervező feladata | Mivel is foglalkozik egy építész? - Csigaterv Építész Stúdió Kft.

Tartalomhoz ugrás
Építész Infó > Építész szerepe

Egy építész tervező feladata

Mikor keressünk építészt?

Miben kérhetjük segítségét? Mikor hívjuk fel építészmérnök ismerősünket, miben kérhetjük a segítségét? Lássuk csak miben tud nekünk segíteni egy mérnök azon túlmenően, hogy  családi házat, vagy egyéb más épületet tervez!

Valóban a tervezés az elsődleges, leginkább ismert, kézenfekvő feladata egy építész tervezőnek, de nem az egyetlen. Mielőtt a családi ház tervezésbe kezdenénk, vegyük igénybe már a telek kiválasztásánál az építész segítségét, később pedig a tervezési koncepció összeállításánál.


Miben kérhetjük segítségét? Mikor hívjuk fel építészmérnök ismerősünket, miben kérhetjük a segítségét? Lássuk csak miben tud nekünk segíteni egy mérnök azon túlmenően, hogy családi házat, vagy egyéb más épületet tervez!

Valóban a tervezés az elsődleges, leginkább ismert, kézenfekvő feladata egy építész tervezőnek, de nem az egyetlen.

Mielőtt a családi ház tervezésbe kezdenénk, vegyük igénybe már a telek kiválasztásánál az építész segítségét, később pedig a tervezési koncepció összeállításánál.

Konzultáció

Ha pedig csupán tanácsra, segítségre, véleményre van szüksége, bárminemű építéssel, tervezéssel kapcsolatban, akkor is érdemes egy szakembert felkeresnie, aki segít problémájának megoldásában.
A tervezés során hasznos, praktikus tanácsokkal  lát el, kérdéseivel segíti elképzeléseink kibontakozását, a felhasznált építőanyagok kiválasztásában  is kérdezhetünk tőle.

Telekvásárlás

Egyre elterjedtebb, hogy már a telekvásárlás előtt megkeresik az építészt, melyet javaslok mindenkinek, aki még a keresgélés szakszában jár. Érdemes kikérni az építész véleményét, aki több szempontot figyelembe véve segít megkeresni számunkra a legjobbat telket.

Új családi ház tervezés
Talán ez az első ami elsőre mindenkinek eszébe jut. Tekintse meg referenciáinkat!
Meglévő ház áttervezése
Ha nem új házat szeretnénk építeni, csupán a régit szeretnénk átterveztetni , bővíteni, tetőterét beépíteni, az is az építész feladata.
Látványtervek készítése
A látványtervek készítése során még a családi ház felépítése előtt megcsodálhatjuk azt teljes valójában,  vagy kisebb-nagyobb módosításokat eszközölhetünk a terveken, míg olyan nem lesz az épület, amilyennek megálmodtuk.
Engedélyeztetés ÉTDR rendszeren keresztül
Az építész fogja össze a szakági tervezői gárdát a közös tervezési munka során, egyeztet a helyi Építési Hatósággal és természetesen Önnel, hogy a végén elkészülhessen a TERV, mely azon felül, hogy mindenben a megrendelői igények szerint készül, tetszetős, a rengeteg előírásnak és rendeletnek is megfelel. Ezt követpen az ÉTDR rendszeren keresztül lefolytatja az engedélyezési eljárást, amennyiben megbízást kap a tervező az építtetőtől.
Kiviteli terv készítés
Kiviteli terv készítés is az építész feladatai közé tartozik, amennyiben megbízzák. A kiviteli terv az építési engedély alapján készült részletesebben kidolgozott, kiegészítő munkarészeket tartalmazó tervdokumentáció, mely alapján a kivitelezők szakszerűen, pontosabban, gyorsabban és költséghatékonyabban tudják megépíteni otthonát.
Tervezői műszaki vezetés
A kivitelezés során egy építész tervezői művezetést is végezhet, amennyiben erre felkérik, megbízzák.

A kivitelezés során segít az építő szakembereknek a tervek értelmezésében, felügyeli a tervek szerinti építést, képviseli a tulajdonos érdekeit. (a tervezői művezetés nem egyezik meg sem a felelős műszaki vezetői, sem a felelős műszaki ellenőri tevékenységgel) A kivitelezésben és az előkészítésben is dolgoznak építészek, akik szintén mind azon munkálkodnak, hogy álmaink megvalósuljanak.

Csigaterv Építész Stúdió Kft.
iroda: 1117 Budapest, Fehérvári út 44.
mobil: +36-70/770-6091
e-mail: csigaterv(kukac)gmail.com
Szolgáltatások:
lakóépületek tervezése és engedélyeztetése
családi házak, társasházak, villák, nyaralók, luxus otthonok
Mert Mindenkinek kell egy otthon!
Vissza a tartalomhoz