Mennyiért vegyünk telket családi házunk számára? - Csigaterv Építész Stúdió Kft.

Tartalomhoz ugrás

Mennyiért vásároljunk telket?

Mennyit ér meg nekünk?
Telekvásárlás elsõ lépéseként gondoljuk át igényeinket, elvárásainkat, lehetõségeinket, illetve azt hogy hol szeretnénk élni, hol vásároljunk telket.
Az alábbiakban a buktatókról lesz szó, amiket jobb ha elkerülünk.
Érdemes viszont már az elején építész segítségét kérni, aki családi házunk építészeti tervezésén kívül már a telekvásárlásban is segítségünkre lehet.
Egy jó helyen lévő telekre ne sajnáljuk a pénzt, viszont mérlegeljük, hogy mennyit tudunk telekvásárlásra szánni. Ha többet költünk álmaink telkének megvásárlására, akkor lehet hogy az építkezés során kell kompromisszumokat kötnünk.
Legjobb eset,
ha van miből fedezni a családi házunk kivitelezését, csak esetleg mélyebben kell a zsebünkbe nyúlnunk.


Kicsit rosszabb a helyzet
Ha emiatt hitelt kell még felvennünk, hogy a hiányzó összeget pótoljuk, de legalább olyan házat építettünk, amilyenről álmodtunk. (csak tudjuk fizetni a hitelt :) )

Legrosszabb esetben
Kisebb otthont tudunk építeni, vagy olcsóbb anyagokat építünk be, esetleg évekig húzódik az építkezés. Ebben az esetben talán érdemes másik telket keresni, mert hiába a telekvásárlást követő öröm, ha otthonunkba való beköltözésnek már nem fogunk tudni annyira örülni.
Persze ez nem azt jelenti, hogy olcsó telket kell venni. Épp ellenkezőleg! Olcsó húsnak híg a leve, mondják sokan. Ez a telekvásárlással is így van. Nem véletlenül árulnak szinte ingyen és több 10 millióért is telkeket.

Végszóként
Csak annyit, hogy a megvásárolt telket nem tudjuk másik városba tolni, de még 2 utcával odébb sem, sőt elforgatni sem lehet, még ha nekünk úgy kényelmesebb is lenne. Az mindig ott marad ahol volt.
Tehát olyan telket vásároljunk, ahol el tudnánk képzelni otthonunkat, életünket, és a vásárlást követően álmaink otthonát is fel tudjuk építeni, mert maradt rá még pénzünk.
Csigaterv Építész Stúdió Kft.
iroda: 1117 Budapest, Fehérvári út 44.
mobil: +36-70/770-6091
e-mail: csigaterv(kukac)gmail.com
Szolgáltatások:
lakóépületek tervezése és engedélyeztetése
családi házak, társasházak, villák, nyaralók, luxus otthonok
Mert Mindenkinek kell egy otthon!
Vissza a tartalomhoz