Építész infó | Tanácsok építkezés előtt állóknak - Csigaterv Építész Stúdió Kft.

Tartalomhoz ugrás
Cikk ajánló:
építkezés előtt állóknak, építkezőknek, érdeklődőknek
Hol vásároljunk építési telket?
Nem mindegy hol fogunk a élni a jövőben, ezért talán ez az egyik legnehezebb döntés... Több szemponot érdemes figyelembe venni.

Milyen legyen a telek mérete, lejtése, formája, tájolása? Milyen az ideális telek? Lehet egyáltalán rá építkezni? Közművek rendelkezésre állnak?


Szeretné tudni mennyit érdemes a telekvásárlásra szánni? Hol a határ? A címre kattintva olvassa el erről szóló összeállításunkat!

Használt ingatlan vásárláson gondolkodik?

Kíváncsi mire érdemes figyelnie, hogy a legjobb döntést hozza? Ha igenre válaszolt a fenti kérdésekre, akkor érdemes tovább olvasnia!


Építkezni szeretne, de hogy lesz az elhatározásból vázlatterv majd engedély? Ki fogja ezt megtervezni? Milyen döntéseket kell hozni? A következő cikkünk ezt taglalja, hogy már a kezdetektől átlássa a folyamatot.
Megvan a jogerős építési engedély. Hogyan tovább? Mikor szükséges kiviteli terv és az mit takar? Kivel építtessük fel otthonunkat? Építési napló elektronikusan? (E-napló)
Általában egyszer építkezik az ember életében, ezért nem mindegy kire bízzuk otthonunk tervezését. Fontos, hogy a tervezési díjon kívül a szakértelmet is figyelembe vegyük, valamint a szimpátia sem utolsó.

Használt ingatlan vásárláson gondolkodik?
Kíváncsi mire érdemes figyelnie, hogy a legjobb döntést hozza? Ha igenre válaszolt a fenti kérdésekre, akkor érdemes tovább olvasnia!


Mivel foglalkozik egy építész? Milyen tevékenységi körök tartoznak hozzá a tervezésen kívül?
Milyen feladatokkal, kérdésekkel, problémákkal kereshetjük fel az építészt?
Tesszük fel magunknak ezt a kérdést, hisz "kockás papíron" én is tudok alaprajzot rajzolni, a többit meg majd a kőművessel közben kitaláljuk...


Mit mondjunk az építésznek?  Mindent, ami kicsit is fontos lehet, hogy a végeredmény, ne csak egy szép ház, hanem egy kellemes otthon is legyen családja számára.
Nem mindegy, hogy mekkora, milyen stílusú, milyen magas épületet lehet építeni egy telekre.
Telekvásárlást megelőzően érdemes a helyi építési szabályzatot is átolvasni.
Gyorsan költözne? El szeretné kerülni a kivitelezés során a stresszes időszakot, akár kompromisszumok árán is? Megalkuvás nélkül szeretné megvalósítani álmai otthonát?


Milyen előnyei vannak egy lakásnak, illetve családi háznak? Hátrányokkal is jár az egyik, vagy a másik választása, de kimondja meg, hogy kinek mi a legjobb választás?


Tudja Ön már, hogy milyen elvárásai vannak leendő otthonukkal kapcsolatosan? Most nem feltétlen csak arra gondolok, hogy nagy nappali, étkező, konya, 3 szoba, fürdő stb. helyiségek kellenek.
Mekkorák legyenek az egyes helyiségek? Nem lesz túl kicsi? Lehet kellene még egy szoba? Az alábbi írásunk helyiségről helyiségre vizsgálja meg a minimális, optimális méreteket.
Az Élethelyzet változásával, vagy egy használt ingatlan vásárlásakor jelentkezhetnek ezek a problémák. De mekkora gond ez valójában?
Milyen megoldások vannak, hogyan orvosolható mindez?
Az alábbi cikkünk a színválasztásban próbál némi segítséget nyújtani. Manapság már szinte elengedhetetlen a látványterv a tervezés során, mely további segítség lehet a döntésben.


Egyre jobban terjednek a hőszivattyúk a lakosság körében. Nem mindegy viszont, hogy mit vásárolunk. Ugyanaz a szivattyú jó lehet másnak, egy másik házhoz, de az Önnek is megfelelő?
Két falazóelem előnyeiről és hátrányairól olvashat az alábbi összeállításunkban. A cikket videókkal egészítettük ki, melyben még jobb képet kaphat ezekről a termékekről.

A tökéletes, drága nyílászáróink szépségének, használhatóságának megőrzésének érdekében szükségvan némi egyszerű karbantartásra, melyet mindenki otthon el tud végezni, nem kell szakembernek lennie.
Csigaterv Építész Stúdió Kft.
iroda: 1117 Budapest, Fehérvári út 44.
mobil: +36-70/770-6091
e-mail: csigaterv(kukac)gmail.com
Szolgáltatások:
lakóépületek tervezése és engedélyeztetése
családi házak, társasházak, villák, nyaralók, luxus otthonok
Mert Mindenkinek kell egy otthon!
Vissza a tartalomhoz