Modern kétlakásos társasház szinteltolásban - Csigaterv Építész Stúdió Kft.

Tartalomhoz ugrás

Budapest - Harsánylejtő-IV

Modern
Panoráma teraszok

A tervezési feladat egy kétlakásos társasház tervezése volt, mely Harsánylejtő modern szövetébe illeszkedik, ám üvegkorlátokkal harárolt nagy panoráma terasza egyedivé teszi.
Az épület formavilága, illetve a lejtős terep adta lehetőségek mind ezt a célt szolgálják.

Építész tervezők:
Török Zoltán - okl. építész, vezető tervező
Beke Dániel - okl. építész munkatárs
CSIGATERV
Mert mindenkinek kell egy otthon!
Funkció:

Az újonnan tervezett lakóépület földszint + emelet kialakítású, melyek szintjeit szinteltolásban terveztük a tereplejtést követve. Az emeletről mindkét lakás esetében fel lehet jutni egy tetőfelépítményen keresztül a lapostetőre, ahol napozóteraszt terveztünk, illetve a lapostető karbantartása is ezen közlekedő útvonalon keresztül megoldott.

A személy és gépkocsi bejáratok az utca felől, a DNy-i oldalra kerültek. A lakások előtereiből nyílik a vendég WC mosdóval, illetve a garázsokból is itt biztosítottunk közvetlen átjárást a lakótér irányába. Az előtérből a lakások központi részébe telepített lépcső közlekedő pihenőjére érkezünk. A pihenőtől jobbra a gépészeti/háztartási helyiség található, míg egyenesen tovább haladva a nappali élettérbe érkezünk, mely 5 lépcsőfokkal lejjebb (85 cm szintkülönbség) található, követve ezzel is a terep eredeti lejtését.

A lépcső pihenő közlekedőjétől balra található a lépcső másik karja, mely az emeleti szintre vezet. Az emeleti szinten lakásonként 3 hálószoba és 2 fürdő található. Erről a szintről közelíthető meg egy lépcsőn keresztül az emeleti lapostető.

További terveinkből...
Csigaterv Építész Stúdió Kft.
iroda: 1117 Budapest, Fehérvári út 44.
mobil: +36-70/770-6091
e-mail: csigaterv(kukac)gmail.com
Szolgáltatások:
lakóépületek tervezése és engedélyeztetése
családi házak, társasházak, villák, nyaralók, luxus otthonok
Mert Mindenkinek kell egy otthon!
Vissza a tartalomhoz