Kivitelezés megkezdésének menete - e-napló - Csigaterv Építész Stúdió Kft.

Tartalomhoz ugrás
Építész Infó > Tervezés - Építés

Kivitelezés megkezdésének menete

Mikor szükséges kiviteli terv?

A kiviteli tervet az építtető, vagy akár a kivitelező is megrendelheti a tervezőtől. Nem  minden esetben szükséges a kiviteli terv, szükségességéről az építésztől tájékozódhat, vagy az alábbi linken elérhető az ide vonatkozó rendelet.
(függ pl. a szintek számától, a beépítés nagyságától, szintterülettől, építménymagasságtól)


Előfordulhat olyan eset, hogy a rendelet szerint nem kötelező minden (építész, gépész, elektromos, tartószerketeri) szakágról kiviteli tervet  készíttetnünk,  de a ház formája, tömege, összetettsége megkívánja a teljes dokumentáció készítését. Ami szinte biztosan szükséges, az a tartószerkezeti kiviteli terv.

Miért érdemes kiviteli tervet készíttetni?
Ebben az esetben nem érdemes ezen spórolnunk, mert többe kerülhet az építkezés ennek hiányában. A kiviteli terv egyrészről az építtető érdekeit védi, hogy az építkezés során a megfelelő építőanyagok, a megfelelő módon kerüljenek beépítésre, másrészt a kivitelezőnek is jó, mert gyorsabban és jobb minőséget tud produkálni.
(a legjobb minőségű anyagok beépítése ellenére is rosszul végződhet az építkezés és a legnagyobb szakértelemmel épített ház sem lesz tökéletes, ha nem a megfelelő anyagokból készül.)
Kivitelező kiválasztása

[image:image-2]Kivitelező kiválasztása szintén nem egyszerű feladat. A legfontosabb, hogy kérjünk több árajánlatot, melyek tartalmazzanak egy részletes költségvetést, valamint egy műszaki leírást, melyben a kivitelező leírja, hogy az ajánlott ár pontosan mit  tartalmaz.


(pl. milyen  típusú nyílászárókat épít be, hány cm vastag, ill. milyen típusú hőszigeteléssel számolt, a fűtési rendszer részletezése, stb.) Nem mindig a legolcsóbb ár a legkedvezőbb számunkra.
Ha bizonytalan, segítségre van szüksége a döntésben, akkor építészétől kérjen tanácsot.

2013. október 1-jétől az építőipari kivitelezési tevékenység megkezdésének tudomásulvétele megszűnt, mivel az e-építési napló megnyitása során értesül az építésfelügyeleti hatóság a kivitelezés megkezdéséről. Az e-építési naplóval kapcsolatosan az alábbi linken talál bővebb tájékoztatást:

Csigaterv Építész Stúdió Kft.
iroda: 1117 Budapest, Fehérvári út 44.
mobil: +36-70/770-6091
e-mail: csigaterv(kukac)gmail.com
Szolgáltatások:
lakóépületek tervezése és engedélyeztetése
családi házak, társasházak, villák, nyaralók, luxus otthonok
Mert Mindenkinek kell egy otthon!
Vissza a tartalomhoz