Meredek lejtőkön - Csigaterv Építész Stúdió Kft.

Tartalomhoz ugrás

Pomáz

Kertvárosi
Lejtőket követve

A tulajdonosok egy erősen lejtős telken szertnék felépíteni otthonukat.
A szinteltolásnak és a fél nyeregtetős kialakításnak köszönhetően az épület szépen belesimul a tájba, a tetők hajlásszöge a terep lejtését követi.

Építész tervezők:
Török Zoltán - okl. építész, vezető tervező
Beke Dániel - okl. építész munkatárs

CSIGATERV
Mert mindenkinek kell egy otthon!
Funkció:

Az újonnan tervezett lakóépület földszintes kialakítású. Az épület személy bejáratát az utca felől terveztük. A telek nagymértékű, ~22°-os lejtése miatt a lakóépület és a kétállásos garázs egy tömegben való kialakítása szinteltolásos kialakítást eredményezett.
 
Az előtér a garázs és lakófunkciót mintegy nyaktagként választja szét. Az előtérből nyílik a vendég WC kézmosóval, míg balra egy lépcsőkarral lejjebb található a kétállásos garázs. Az előtérből jobbra fordulva, a bejárati szinttel megegyezően terveztük a lakó funkciókat. Elsőként a nappali, étkező konyha együttesébe érkezünk. A nappali felett ferde síkú mennyezet készül, a tető hajlását követve, míg az étkező és konyha sík mennyezettel tervezett. A nappalihoz kapcsolódik egy nyitott és fedett terasz is, mely tavasztól őszig további életteret biztosít a lakók számára.

A nappali tértől elszeparálva alakítottunk ki két hálószobát, fürdőt, gardróbot, valamint az épület ezen részében kapott helyet még a háztartási/gépészeti helyiség. A terepadottságból fakadóan a padlástér a domb felől kényelmesen szintben megközelíthető, mely lehetőséget biztosít a tárolásra.

További terveinkből...
Csigaterv Építész Stúdió Kft.
iroda: 1117 Budapest, Fehérvári út 44.
mobil: +36-70/770-6091
e-mail: csigaterv(kukac)gmail.com
Szolgáltatások:
lakóépületek tervezése és engedélyeztetése
családi házak, társasházak, villák, nyaralók, luxus otthonok
Mert Mindenkinek kell egy otthon!
Vissza a tartalomhoz